Sådan kommer du af med bunken af ufærdige projekter (UFO'er)

Af Lotte fra spinderup.dk10-01-2024

Få 5 tip til, hvordan du kommer af med bunken af UFO'er:

Hvis du syr, har du helt sikkert også ufærdige projekter liggende rundt omkring i dit hjem. Og hvis du ikke har, er du vist lige så sjælden som en enhjørning :-) 

Jeg har derfor samlet 5 tip til, hvordan du kan komme af med bunken af ufærdige projekter - eller UFO'er - unfinished objects - som de også bliver kaldt i hobbyverdenen.

1. Giv de ufærdige projekter en fast plads

Find alle dine ufærdige projekter frem - de gemmer sig i alle krinkelkroge, så vær nøje med at søge i alle hjørner og i alle skuffer og skabe. Put dem i en kasse, en kurv eller en taske, så de er gemt, men ikke glemt. Du må ikke stille kassen længere væk, end at du hurtigt kan finde et ufærdigt projekt frem igen.

2. Vær realistisk - kommer du til at gøre projektet færdigt?

Sorter dine ufærdige projekter i tre bunker.

- Den første bunke er til de ufærdige projekter, som du kan give væk - enten til andre eller til genbrug.

- Den anden bunke er til de ufærdige projekter, som du ved, du ikke får lavet færdige, men som du selv kan genbruge. Se på, om du kan omdanne et ufærdigt projekt til fx undertøj, puder, små kurve osv.

- Den tredje bunke er til de ufærdige projekter, som du rent faktisk planlægger at færdiggøre.

Når du har inddelt dine ufærdige projekter i disse tre bunker, vil der være færre projekter tilbage, og det bliver nemmere at overskue de projekter, som du rent faktisk vil arbejde videre på.

3. Læg en plan for dine ufærdige projekter

Lav en liste over alle dine ufærdige projekter, og skriv, hvad du mangler at lave, og hvor lang tid det vil tage dig at gøre projektet færdigt. Det vil gøre det mere overskueligt, når du skal vælge et ufærdigt projekt, du vil arbejde med.

4. Sæt et mål for ufærdige projekter

Det er en god idé at sætte sig et langsigtet mål for de ufærdige projekter, så kassen i skabet ikke bliver glemt eller bliver til en dårlig samvittighed.

Et mål kunne fx være, at hvert andet eller tredje projekt skal være et ufærdigt projekt, som du gør færdigt.

Det kunne også være en tidsgrænse, hvor du aftaler med dig selv, at du skal gøre et ufærdigt projekt færdigt inden for de næste tre måneder, og ellers sender du det til genbrug.

5. Skab et ritual for ufærdige projekter

Det kan være en stor hjælp at skabe et ritual for dine ufærdige projekter, så de ikke hober sig op for hurtigt, og så de ikke virker helt uoverskuelige.

Et ritual kunne fx være, at du tjekker din kasse med ufærdige projekter, hver gang du er færdig med et projekt. Eller det kan være, at du sætter en dato i kalenderen for, hvornår du skal tjekke din kasse. 

Det kan også være en hjælp at huske dig selv på at tjekke kassen, hver gang du ikke helt ved, hvad du skal kaste dig over som det næste projekt. Så kan du gøre et ufærdigt projekt færdigt, mens du overvejer, hvad dit næste syprojekt skal være. For der er jo altid et nyt syprojekt lige rundt om hjørnet.

 

Vi håber, at disse tip kan være med til at hjælpe dig med at komme din bunke med ufærdige projekter til livs. Det er tip, som vi selv følger, for de mange flotte stoffer og alt dit arbejde har jo fortjent at blive til noget, du bruger og sætter pris på - eller blive sendt til genbrug, så du ikke skal have dårlig samvittighed, for det er jo ikke alle projekter, der lykkes.

God fornøjelse med at sy dine ufærdige projekter færdige!

Team Spinderup.dk